Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využívaním těchto webových stránek s jejich používáním souhlasíte. Více informací.
Zatím ani semínko :-(

Sezonní recepty a praktické návody

Babiččina rajčatová marmeláda

Nakupujte a prodávejte napřímo. Čerstvé ovoce a zeleninu, domácí džemy, sirupy nebo včelařské či farmářské produkty dle aktuální nabídky našich prodejců. Máte nějaké produkty na prodej? Zaregistrujte se a vložte je do našeho tržiště!  

Na recept potřebujete

vyzrálá rajčata 3 kg
cukr krupice 1,30 kg
vanilkový cukr 2 balíčky
Pectogel 3 balíčky
kyselina citronová 3 lžičky
rum 1 1/2 dcl

Umytá, vyzrálá rajčata nakrájíme, dáme do hrnce - nepodlíváme vodou, a rozvaříme na kaši. Přepasírujeme přes hrubší síto, pak ještě jednou přes jemné síto, aby marmeláda byla hladká, bez semínek. Znovu vaříme na mírném ohni asi1 hod.

Přidáme cukr krupici s vanilkovým cukrem a opět na mírném ohni vaříme další 1 hod.  Do vzniklého rajčatového pyré přidáme Pectogel, kyselinu citronovou, rum a ještě asi 5 min. povaříme. Zda je už marmeláda hotová, vyzkoušíme tak, že na studený talířek dáme lžičku uvařené marmelády a pokud po chvíli ztuhne a nestéká - plníme ji do vymytých skleniček, zašroubujeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout - nesterilizujeme. Z tohoto množství je asi 12 malých skleniček od dětské přesnídávky. Pro začátek na vyzkoušení jistě bude stačit vařit z poloviční dávky.

Tento recept mám od své maminky a je výborný. Barvou mi připomíná marmeládu z meruněk, chutí marmeládu ze šípků. Chutná nám hlavně na palačinkách a lívancích, k tomu trochu tvarohu se zakysanou smetanou. Dobrou chuť !!


Podívejte se na naši mapu inzerátů, přečtěte si více o tom, jak to u nás funguje, nebo se rovnou zaregistrujte! Pro prodejce více info zde.

Chcete nás podpořit? Připojte se! Čím více nás bude, tím snáz přesvědčíme zahrádkáře, chovatele, včelaře či farmáře, aby své nabídky nevěšeli jen na vrata, ale také k nám do mapy. Vy je tam pak jednoduše najdete a vyrazíte pro čerstvé jahody, košík jablek nebo kozí sýry na letní grilovačku.